Dutch Barn, The Cotswolds


Awarded Local Authority Building Control (LABC) West of England Region (Small Housing)


Mitchell’s Barn a live-work unit completed as part of an Enabling Development application at the heart of a tiny Cotswold village. The partially filled steel-frame structure draws from a modest pallet of materials and replicates a dutch barn that previously occupied the site.

The subtle tones of the pigmented green zinc roof curve above framed panels of rough-sawn larch, profiled to echo traditional hit-and-miss boarding. An open-plan living space positioned at first floor affords stunning views over the neighbouring stone barns to the open countryside beyond. The impressive barrel-vaulted volume extends through a full-width sliding/folding glazed screen onto a covered terrace. The terrace allows the end bay to be left open and for the structure to retain its incidental presence along the country lane.

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle

Tyack Architects Ltd

The Mann Institute, Oxford Street,

Moreton-in-Marsh, Gloucestershire, GL56 0LA

01608 650 490   |   mail@tyackarchitects.com

Terms and Conditions   |   Cookie and Privacy Policy   |   Links   |   Registered in England: 4153805

VAT Registration: 770629416   |   Copyright © 2020 Tyack Architects Ltd

arb-logo-bl.png